Pentru că, spre deosebire de lemn, lemnul compozit nu necesită întreţinere şi este extrem de rezistent la intemperii, diferenţe de temperatură, mucegaiuri, insecte, nu putrezeşte şi nu se crapă, fiind mult mai rezistent decât profilele similare importate, mai ieftine.
Unul din punctele forte ale lemnului compozit Bencomp este faptul că acesta nu conţine carbonat de calciu, un material de umplutură ieftin, larg folosit în produsele de calitate inferioara.
În acest fel tăierea şi frezarea profilelor cu scule pentru lemn este deosebit de uşoară, fără a uza prematur sculele folosite la debitare sau decupări.
Totodată dispar atât pericolul pătării profilelor, la ploaie, cu culoarea albă dată de dizolvarea carbonatului de calciu, cât şi aspectul prăfuit ce apare după câteva luni de la montaj.
Lemnul compozit Bencomp se obţine din faină de lemn de conifer sau foioase, spre deosebire de produsele ieftine din import în care se folosesc deşeuri agricole (paie, ciocani de porumb, pleavă de orez).

Garanţia standard este de 5 ani (rezistenţă mecanică).

În funcţie de respectarea normelor de montaj, exploatare şi întreţinere, durata de viaţă a produselor noastre din lemn compozit este de 15-25 ani.

Nu, pentru executarea lucrării puteţi contacta orice firmă de montaj. Important este să fie respectate instrucţiunile de montaj. Prelucrarea profilelor se poate face şi cu scule "hobby", pentru că nu sunt necesare forţe mari de tăiere sau frezare.

Profilele din lemn compozit se pot folosi la orice fel de amenajări exterioare uşoare, cu excepţia structurilor de rezistenţă. Exemplele cele mai uzuale sunt: terase, piscine, pontoane, mobilier urban, garduri, pergole, chioşcuri, căsuţe de grădină.

Deck-ul compozit umed are proprietăți antiderapante mai bune decat cel uscat, riscul alunecării pe deck umed fiind mult mai mic decât de pe gresia umedă, de exemplu.

Nu, transportul nu este inclus în preţ. Ca ordin de mărime, transportul prin curier rapid costă 0.7 lei + TVA/ kg, iar un transport de la fabrica Buzău la Bucureşti costa 350 lei + TVA pentru o dubiţă cu capacitatea utilă de 1000 kg.

Lăţimea şi grosimea profilelor nu pot fi modificate, iar lungimea standard la care livrăm profilele este de 4000 mm. Pentru comenzi speciale de sute de mp, se pot realiza orice alte lungimi, beneficiarul economisind astfel o mare parte din pierderile de croire.

Lemnul compozit nu este obţinut după o reţetă unică, astfel încât producători diferiţi folosesc reţete diferite. De aceea, nu poţi atribui lemnului compozit al unui producător calităţile sau punctele slabe ale lemnului compozit produs în altă fabrică.
Reţeta folosită de Bencomp se bazează pe polietilena de înaltă densitate, polimer care conferă profilelor cea mai bună rezistenţă mecanică, ca şi o excelentă rezistenţă la radiaţiile ultraviolete, spre deosebire de produsele pe bază de polipropilenă sau PVC, polimeri mai duri şi mai casanţi în timp. Aspectul profilelor Bencomp e asemănător cu cel al lemnului, o deficienţă minoră fiind rezistenţa la zgâriere, mai scăzută decât cea a produselor pe bază de PVC sau PP.
Faţă de lemnul compozit european de aceeaşi calitate produs în Belgia, Germania, Austria, lemnul compozit Bencomp este la aproape jumătate de preţ, dar există şi importuri din Asia via UE ale unor distribuitori români, prezentate drept produse europene, la preţuri comparabile cu cele ale Bencomp. Apariţia fisurilor în grosimea plăcilor de deck în maxim doi ani de la montaj este o dovadă a calităţii inferioare a deckului ieftin achiziţionat.

La prima vedere, un deck de calitate nu diferă esenţial de un deck inferior, care rezistă maxim doi ani până la apariţia fisurilor.

Nu aspectul este cel care determină calitatea (cu excepţia asimetriilor de extrudere, uşor observabile), ci producătorul şi materialele folosite. De aceea, pentru că o terasă placată cu wpc sau o împrejmuire realizată din wpc e gândită să reziste de la 10 ani în sus, e foarte important să vă interesaţi de firma producătoare a profilelor şi să obţineţi referinţe de la clienţii care au folosit deja aceste profile.
Pentru că rezistenţa la intemperii presupune analize de laborator care pot dura şi 6 luni, e bine să cereţi fişa tehnică a produsului şi să verificaţi cu atenţie durata şi la ce anume se referă garanţia (culoare, rezistenţă mecanică, rezistenţa la mucegai şi insecte, etc).

Ca şi indiciu empiric, un sistem de deck (şina de susţinere, lamele de duşumea şi clemele de prindere) care costă mai puţin decat lemnul exotic folosit la placări nu are cum să conţină ingrediente de calitate şi deci rezistenţa lui în timp este îndoielnică.
O metodă de verificare uşoară este cea a absorbţiei de apă: cântăriţi o placă de lemn compozit dupa ce a fost scufundată în apă 48 de ore şi dacă apa absorbită depăşeşte 5% din greutatea iniţială a mostrei, înseamnă că trebuie să vă orientaţi spre alt producător.
Un alt test este absorbţia de grăsimi: picurând benzină sau motorină pe o placă de lemn compozit, solventul organic trebuie să pătrundă în interiorul plăcii cât mai lent, o absorbţie rapidă fiind o dovadă a porozităţii materialului şi deci a calităţii discutabile a acestuia.
O ultimă probă care se poate face este dilatarea la căldură prin introducerea plăcii de lemn compozit la o temperatură uniformă ( circa 60 grade Celsius) şi urmărirea dilatării ei uniforme. O dilatare asimetrică (urmată de deformare la răcire) este o dovadă a unui polimer inferior calitativ şi un motiv suficient pentru a refuza achiziţia unui astfel de produs.