BENCOMP - primul producător de profile din WPC (lemn compozit) din România
Acasă » Lemnul compozit

LEMNUL COMPOZIT / PLASTIFIAT (WPC)


CE ESTE LEMNUL COMPOZIT (WPC)?

Lemnul Plastifiat - WPC (Wood Polymer Composite) este un produs compozit inventat în Japonia, în 1976, în a cărui compoziţie intră făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor UV, a mucegaiurilor şi insectelor.

CE OBIECTE SE POT CONFECŢIONA DIN WPC ?

Prin procedeul de extrudere se obţin în mod special profile rectangulare pentru duşumele exterioare (70% din producţia mondială anuală de peste 1 500 000 tone WPC, circa 350 milioane de metri pătraţi se folosesc pentru duşumele exterioare gen terase, pentru grădini, pontoane, plaje piscină, piste de joacă în parcuri şi stadioane). O mare calitate a profilelor de WPC este că acestea nu-şi modifică semnificativ dimensiunile prin expunere la lumină şi căldură, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.
Se pot obţine de asemenea profile pentru stâlpi şi uluci de gard, ţigle, lambriuri exterioare, paleţi deosebit de rezistenţi, sisteme pentru uşi şi ferestre. Datorită rezistenţei excepţionale la condiţiile atmosferice, produsele din WPC sunt soluţia ideală pentru mobilierul urban (bănci şi mese în parcuri, coşuri de gunoi, ghivece pentru plante ornamentale, garduri şi împrejmuiri, podeţe şi pontoane pentru bărci, pergole, foişoare).

DE CE ESTE LEMNUL COMPOZIT ALEGEREA IDEALĂ PENTRU AMENAJĂRILE EXTERIOARE UŞOARE ?

Prin îmbinarea profilelor extruse din WPC se obţin duşumele exterioare, pontoane, plaje piscină, piste de joacă, alei, panouri de gard, foişoare, bănci, mese, mobilier urban într-o gamă de culori şi texturi practic nelimitată. Uneltele folosite pentru prelucrarea profilelor WPC sunt aceleaşi cu cele folosite în tâmplărie. Profilele de wpc pot fi uşor găurite sau frezate, debitate cu un simplu fierăstrău circular şi fixate cu holzşuruburi.
Obiectele confecţionate din WPC rezistă excepţional la umiditate, radiaţii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, temperaturi joase sau ridicate. La cerere, profilele de WPC pot fi ignifugate crescând rezistenţa la flacără de câteva ori faţă de lemnul impregnat. Acestea nu trebuie protejate prin vopsire sau lăcuire şi au o garanţie la acţiunea intemperiilor de minim 15 ani.
Cu toate acestea, dacă se doreşte, WPC poate fi tratat special pentru a putea fi lăcuit sau vopsit în funcţie de dorinţa utilizatorului. Prin procedeele de tratare finală, profilele de WPC pot fi embosate cu diferite tipuri de furniruri sau şlefuite pentru a se apropia cât mai mult de aspectul lemnului natur. Spre deosebire de produsele laminate (acoperite cu un strat superficial, tip parchet laminat), la care uzura prin frecare impune înlocuirea acestora, profilele de wpc sunt colorate în masă şi astfel acest neajuns este eliminat.

ASPECTE ECONOMICE

Deoarece obiectele confecţionate din WPC nu au nevoie de niciun fel de întreţinere, economisind manopera şi costurile vopselurilor de protecţie, investiţia iniţială (de acelaşi ordin de mărime cu lemnul impregnat) se amortizează în primii doi ani de folosire. Chiar şi în comparaţie cu lemnul normal, superioritatea la toate capitolele tehnice ale WPC face ca investiţia în acest material să fie amortizată în maxim 5 ani. Datorită faptului că acest material nu numai că provine din materiale reciclate dar se şi pretează la reciclare 100% după folosire, sunt posibile sisteme de buy back pentru cantităţi mari (de sute de metri pătraţi).

UN MATERIAL PRIETENOS CU MEDIUL

Datorită structurii şi compoziţiei sale, WPC nu emite gaze toxice şi nu eliberează substanţe periculoase în mediu (faţă de materialele fibrolemnoase care folosesc adezivi pe bază de formaldehidă).
WPC nu produce poluare secundară, deşeurile tehnologice putând fi reintroduse 100% în procesul de producţie.
Prin rezistenţa sa îndelungată la intemperii, WPC economiseşte lemnul a cărui durată de utilizare e mult mai scurtă.
produse confectionate din wpc
BENCOMP
SEDIU: jud. Bihor, Osorhei, Nr 69
Telefon: 0359 800408
Mobil: 0736 388486
E-mail: griny.georgescu@wpcromania.ro
FABRICA: Buzau, Aleea Industriilor nr. 5
Telefon 0238 411187
Fax 0238 411187
Mobil 0744 304012, 0720 852045, 0770 573848
Email: office@wpcromania.ro
SitemapRealizat de Petra Design © 2018 BENCOMP