MI A FAKOMPOZIT (WPC)?

Összetett fa, vagy műanyag bevonatú fa, ismert nevén WPC (fa műanyag kompozit), egy olyan összetett termék, amit Japánban találtak fel, 1976-ban, amelynek összetétele főképp faliszt (több mint 50 %) és a többi műanyag hulladék,keverék, ami stabilizálva van az UV-sugárzás, a penész és a rovarok ellen.

MILYEN TÁRGYAKAT LEHET GYÁRTANI A WPC-BŐL?

Extrudással állítják elő főleg a külső téglalap alakú profilokat amiket padlóburkolatnak (a világ éves termelésének 70 %-át használják a külső padló profilokból teraszok, kertek, pontonok,mólók, strandok, medencék, utak, parkok, játszóterek, stadionok épitésére). A WPC profilok nagy előnye, hogy nem változtatja jelentősen a méreteit a fény és a hő hatására, a dilatácios arány hasonló az alumíniummal.
Különösen látványos a WPC felhasználása a korlátoknál és hidaknál, ahol a nedvesség, és az a nagy errózió ellennállás teszi mérhetetlenül elsődleges helyzetben a fém, fa vagy műanyaggal szemben. Úgyszintén előállithatok kerítés oszlopok és kerités lécek, házburkolat, padlóburkolat, cserép, filagóriák, különősen ellenálló raklapok, ajtó és ablak profiloknak is beszerelhető.
A kivételes légköri viszonyok miatt a WPC termékekek az ideális megoldás, úgy a városi mint a kerti bútoroknak(padok, asztalok, kosarak, virágtartók vízálló nagy cserepes növények, dísznövények), mint keritéseknek, bármi bekerithető vele,valamint használható csónak debarkadér, pergola, hatszögletű pavilonok, mólók epitésénél.
Padloburkolat teraszokra

Padloburkolat teraszokra

Kerités panelek

Kerités panelek

falburkolat

Falburkolat

pontonok

Pontonok

filagoria

Filagoria

kültéri butorzat

Kültéri butorzat

Medenceburkolat

Medenceburkolat

Erkélyek

Erkélyek

Jatékösvények

Jatékösvények


MIÉRT A FAKOMPOZIT AZ IDEÁLIS VÁLLASZTÁS A KÖNNYŰ KÜLSŐ ÉPITKEZÉSEK SZERKESZTÉSÉRE?

A WPC –ből készült tárgyak rendkívül ellenállóak a nedvességre, az ultraibolya sugárzásra, a penészre, a rovartámadásra, az alacsony vagy magas hőmérsékletre. Kérésre,a WPC profilokat kezelni lehet úgy hogy tüzálló képessége sokkal nagyobb legyen mint az impregnált fának. Ezeket nem kell festéssel vagy lakkozással védni, és mégis 15 éves garanciát tudunk biztosítani az időjárási viszonyokkal szemben.
Ha nagyon akarja valaki,a WPC-t lehet úgy kezelni hogy lakkozni vagy festeni lehessen a kliens kivánsága szerint. A végső kezelési folyamat, a WPC profiloknál lehet az emboszálás, ehhez ez egy hengert használunk, vagy nagymeretű üzemi keféket alkalmazva, súrlással, pallirozással biztositjuk profilunknak a natur fához való közeledését. Ellentétben a laminált termékekkel (bevonatként egy felületes műanyagréteg, laminált padló típusa), ahol a súrlódás kopást okoz, ami megköveteli a cserét károsodás esetén, a WPC profiloknak színes a tömege, és így ez a kellemetlenség megszűnik.
A WPC profilok feldolgozásához használt eszközök ugyanazok, mint az ácsolásnál. A WPC profilokat könnyen lehet fúrni, vagy marni, kerekiteni egy egyszerű körkörös fűrész segitségével és rögzíteni csavarokkal.

GAZDASÁGI SZEMPONTOK

Mivel a WPC –ből készült tárgyak (az impregnált fával azonos árban vannak) nem igényelnek semmilyen karbantartást, megsporoljuk a védő festékek és lakkok költségeit, igy a használat első két évében leírjuk az eredeti befektetést ellenszemben az impregnált fával ami fojtonos karbantartást igényel. Összehasonlitva a rendes fával is a WPC-nek az összes technikai alapelemeit, rájövünk, hogy 5 év alatt a mi anyagunkba fektetett vásárlási kötségek teljesen leirodnak.

KÖRNYEZETBERÁT ANYAGOK

Szerkezete és összetétele miatt a WPC nem bocsát ki mérgező gázokat, és nem bocsát ki veszélyes anyagokat a környezetbe (szemben a rostos anyagokkal, formaldehid-alapú ragasztók felhasználásával). A WPC nem termel másodlagos szennyezést, a technológiai hulladékot 100%-ban újra be lehet vezetni a gyártási folyamatba. Mindezek mellett a nagy ellenállósága az időjárási viszonyok képest, a WPC megmenti a fát melynek fehasználási időtartama sokkal rövidebb.
Annak a ténynek köszönhetően, hogy ez az anyag nem csak származik újrahasznosított anyagokból, hanem újrahasznosítani lehet 100%-an használat után, vissza lehet vásárolni a rendszereket nagy mennyiségben(több száz négyzetmétert) buy back alapján.

Cikkek

A fakompozitról, a forgalmazott termékekről és az elvégzett munkáról.

Gyakori kérdések

Válaszolunk a legtöbb kérdésre amikre ügyfeleink kértek minket.