Bencomp obtine certificarea de furnizor de solutii sustenabile pentru case verzi (Green Homes Solution Provider)

Mai 22, 2022

Echipa Bencomp anunta cu mandrie obtinerea certificarii de Furnizor de Solutii pentru Case Verzi pentru profilele din WPC (lemn compozit) produse in fabrica noastra din Buzau si destinate confectionarii de terase, garduri, imprejmuiri, lambriuri exterioare, mobilier urban etc.

Includerea Bencomp in lista de Furnizori aprobati de solutii pentru case verzi s-a efectuat in urma unei analize tehnice efectuata de catre comisia tehnica a RoGBC (Romania Green Building Council). Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) este o asociatie non-profit, apolitica, formata din organizatii active in toata tara care promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica pe durata ciclului de viata a unei cladiri (de la faza de design, constructie pana la operare si deconstruire). Bencomp a devenit membru RoGBC in luna martie 2022 imbratisand viziunea si obiectivele asociatiei.

Consiliul roman pentru Cladiri Verzi dezvolta si implementeaza un sistem national de standarde si certificari pentru cladirile verzi (Programul Green Homes), care sa sprijine atat dezvoltatorii cat si beneficiarii finali in construirea de locuinte prietenoase cu mediul, respectiv in achizitionarea de locuinte eficiente energetic si cu costuri mai mici de intretinere si de mentenanta.

Programul Green Homes este recunoscut international si sustinut de Directia Generala Energie a Comisiei Europene (DG Energy). Cerintele stabilite prin programul de certificare Green Homes sunt axate atat pe reducerea impactului asupra mediului in timpul constructiei si functionarii locuintelor, cat si asupra sanatatii, bunastarii si sigurantei familiilor care le ocupa. Sistemul de certificare vizeaza toate etapele, de la concept pana la executie, la perioada ulterioara predarii locuintei catre utilizatorul final.

Partile implicate in program sunt:
Dezvoltatorii imobiliari
  • Furnizorii de solutii pentru locuinte sustenabile
  • Cumparatorii
  • Bancile
  • Certificatorii


Programul Green Mortgage, in stransa legatura cu programul Green Homes, vine cu facilitati suplimentare si costuri reduse pentru cumparatorii care doresc sa achizitioneze o locuinta certificata RoGBC, ceea ce inseamna ca foarte multe banci care s-au alaturat deja inteleg beneficiile programului din punct de vedere al investitiilor.

Valoarea proiectelor rezidentiale certificate in sistemul Green Homes de RoGBC se apropie de 2 miliarde de euro, reprezentand aprox. 10% din sectorul rezidential.


In urma evaluarii RoGBC, profilele WPC (lemn compozit) produse de BENCOMP au punctat pe urmatoarele criterii:
E3 - Materiale locale/regionale
E4 - Continut reciclat
E5 - Surse responsabile din punct de vedere Mediu
H1 - Inovatie


Alte articole