Soluții durabile pentru amenajări exterioare - Model gard Olanda

Mai 06, 2018

Model Gard "Olanda"

Modelul “Olanda” este un gard compact, realizat din profile de lambriu 140 x 18, incadrate intr-o rama care se obtine din stalpisorul 48 x 38. Imbinarea profilelor de lambriu se face pe sistemul lamba uluc, nefiind necesara solidarizarea prin suruburi.
Rama panoului se realizeaza prin taierea la circular a unui canal de 18 mm largime pe una din laturile stalpisorului de 48 x 38. Cele 4 laturi se taie la ambele capete la unghi de 45 de grade si apoi se imbina 3 dintre ele intr-un cadru “ U” cu ajutorul unor coltare sau cu holzsuruburi. In rama in forma de U se introduc lamelele de lambriu, panoul inchizandu-se cu al patrulea profil canelat tot prin suruburi sau coltare metalice.
Panoul astfel format se prinde de stalpi cu coltare metalice sau daca nu se doreste acest lucru, rama in forma de U se fixeaza pe cele doua laterale cu 2-3 suruburi cu diblu de stalpii de beton ai gardului.
Pentru calculul de materiale ale unui astfel de panou de gard, trebuie sa tineti cont ca profilele de rama (stalpisori) sunt pe stoc la 3000 mm , iar cele de lambriu la 4000 mm. Pentru ca profilele de lambriu se pot executa in varianta lucioasa, periata sau periata si embosata, e necesar sa indicati de la inceput tipul de finisare dorit, fiecare finisare avand un pret diferit, de la cea mai ieftina (profile lucioase) pana la cea mai scumpa (profile periate si embosate).
Pentru a afla o estimare de pret a unui astfel de panou nu trebuie decat sa ne transmiteti lungimea si latimea dorite plus varianta de finisare si noi vom reveni in maxim 24 ore cu calculatia solicitata.

Alte articole