Utilizări atipice ale lemnului compozit

Februarie 26, 2018
In ultima perioada folosirea lemnului compozit, cunoscut si ca wpc (wood polymer composite), a capatat si in Romania o mare amploare. Asemanarea vizuala si tactila cu lemnul natural face din acest material unul cu foarte multe intrebuintari. De la pardoseli terase si piscine, alei gradina, pergole, foisoare, balcoane dar si garduri sau fatade cladiri, lemnul compozit este ideal pentru amenajarile exterioare fiind mult mai durabil decat lemnul natural si avand nevoie de intretinere minima. Noi dorim insa sa supunem atentiei dvs. cateva aplicatii atipice ale lemnului compozit,care va vor ajuta sa gasiti solutia pe care o cautati de mult timp.
Dintotdeauna cainele, prietenul cel mai bun al omului a avut o casuta din lemn. Insa exista si dezavantaje ale acestui material care fara o tratare corespunzatoare contra umiditatii si insectelor, se deterioreaza prin crapare si deformare. Pentru prevenirea
acestora, lemnul se poate trata cu diferite substante insa acestea pot fi toxice pentru animal. Ambele situatii fac din adapostul din lemn natural un loc nesigur pentru cainele dvs.

Alegerea ideala este lemnul compozit! Reteta acestui material in care intra faina de lemn dar si polietilena de inalta densitate va face casuta cainelui dvs. mult mai durabila. Acest lucru este sustinut si de garantia de 5 ani oferita de Bencomp pentru profilele sale.

Multi dintre clientii nostrii au utilizat lemnul compozit pentru amenajarea pontoanelor insa materialul este adecvat si pentru pardosirea ambarcatiunilor. Avantajul sau este rezistenta la umiditate, faptul ca are o suprafata antialunecare si este tratat contra radiatiilor UV. Asadar inca o solutie pentru orice tip de activitate si stil de viata.

Anumite profile din lemn compozit datorita structurii celulare care confera rezistenta pe mp sunt o alegere reusita pentru a placa chiar si remorcile auto. Daca va e teama ca se murdareste, acest tip de pardoseala se curata cu usurinta prin simpla spalare, dupa caz, cu jet de apa si detergent sau solutie diluata de clor. In cazul urmelor de grasime, acestea se indeparteaza cu un degresant sau o perie de sarma. Finisajul periat ne permite aceasta ultima interventie fara a afecta aspectul initial al profilului.

Cosurile de gunoi si jardinierele pot fi placate cu scandura din lemn compozit, astfel nemaiexistand riscul de a se deteriora datorita umezelii atmosferice sau celei provenite din udarea plantelor. Pe langa aspectul practic, pubelele si jardinierele capata si o infatisare eleganta, completand peisajul gradinii dvs. sau al parcului preferat.

Pentru a nu iesi din sfera timpului liber si a dotarilor pentru spatiul dvs. personal, va mai propunem confectionarea mobilierului pentru terasa din profile de lemn plastifiat. Astfel veti obtine obiecte trainice care nu se vor deteriora in timp, indiferent de conditiile atmosferice in care sunt depozitate. Aspectul pieselor de mobilier va ramane neschimbat sub razele puternice ale soarelui, atat datorita colorarii in masa, dar si datorita tratarii cu aditiv anti UV. Profilele din lemn plastifiat nu se tem nici de anotimpul rece, cu singura conditie ca terminatia celulara a scandurilor sa fie protejata de patrunderea apei care prin inghet ar provoca craparea acesteia.

Bencomp va pune la dispozitie o gama larga de profile din lemn compozit pe care sa o folositi pentru a da viata ideilor dvs., urmand ca designul si montajul sa fie executat in regie proprie. Avantajul acestui tip de material este ca pentru prelucrarea sa se pot folosi aceleasi unelte cu cele folosite in tamplarie. Profilele de wpc pot fi usor gaurite sau frezate, debitate cu un simplu fierastrau circular si fixate cu holzsuruburi, producatorul oferindu-va asistenta tehnica si instructiuni de montaj.

Alte articole