Gardul WPC – 10 imagini pentru inspiratie si 20 expresii din popor pe care poate nu le stiai

Noiembrie 06, 2020

Foto – gard din profile WPC Bencomp
 

Toata lumea stie ce este un gard. Gardul este o constructie din lemn, de metal, de zidarie, din WPC (wood plastic composite) etc. care imprejmuieste o curte, un teren, o gradina, fiind si un element decorativ. Dar cand vine vorba sa alegi modelul sau materialul din care sa il construiesti lucrurile nu mai sunt atat de simple.

In acest articol ne propunem sa venim in ajutorul tau cu imagini care sa te inspire atunci cand doresti sa construiesti propriul gard. Si ca lucrurile sa fie mai atractive, ne-am gadit sa presaram intre imagini expresii si vorbe de duh izvorate din intelepciunea populara care au in continutul lor, sau pleaca de la cuvantul „gard”.

Vom incepe cu expresia „Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul”. Intrebuintata pentru a sublinia diferenta uriasa dintre minciuna si adevar, ea are origini si sensuri disputate. Cert este ca in vorbirea populara, expresia are rolul de a sublinia o diferenta substantiala intre ceea ce se pretinde si ceea ce exista in realitate.

Folosind materialul compozit WPC (wood plastic composite) pentru constructia gardului tau nu e nevoie sa il vopsesti sau sa il lacuiesti. Aceasta pentru ca profilele WPC produse de BENCOMP prezinta:
1. rezistență crescută la umiditate;
2. rezistență crescută la radiații ultraviolete;
3. rezistență crescută la mucegaiuri, insecte;
4. rezistenta crescută la variații mari de temperatura (iarnă vs vară);
5. ușurință in montaj;
6. costuri aproape zero de întreținere;
7. nu necesită vopsire sau lăcuire;
8. un produs ecologic, obținut din deșeuri de lemn si deșeuri de HDPE (polietilena de înaltă densitate);
9. aspect asemănător cu lemnul având durabilitate mai mare.
10. garantie 5 ani
11. durata de viata intre 10 si 25 de ani

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„A nimeri cu oistea-n gard” sau „A da cu oistea-n gard”. O alta expresie ce utilizeaza cuvantul gard, inseamna „a spune un lucru nepotrivit, a face o gafă, o prostie„.

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„A-i parea gardul parleaz” inseamna „a fugi mancand pamantul”.
„A sari peste garduri” inseamna „a avea o comportare imorala, a umbla dupa aventuri amoroase”.

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„A lega (pe cineva) la gard” inseamna a prosti, a pacali (pe cineva). „N-are a face banul birului cu gardul țarinei” inseamna „n-are a face una cu alta”.

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„A legat cartea de gard” inseamna „nu se mai ocupa de invatatura (aproape) deloc”. „A sari peste (sau dincolo de) gard” inseamna „a depasi limita admisa (prin atitudinea, faptele sale)”.

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„Gardul rau invata vita vicleana” inseamna „obstacolele puse in calea cuiva din rautate imping omul sa devina smecher”. „A se tine de ceva ca orbul de gard” inseamna „a persevera într-o acțiune”.

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„Pasarile fripte nu se gasesc în parii gardurilor” inseamna „avantajele, indiferent de natura, nu se gasesc peste tot si cu usurinta”. „Propteaua gardului” inseamna „persoană lenesa”.

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„A ajunge ca gardul” inseamna „a slabi foarte rau”. „A da din gard” inseamna „a nu da cuiva ceea ce ți-a cerut”.

 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

„Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard” inseamna „analizeaza atent toate elementele inainte de a lua o decizie”. „Copil de dupa gard” sau „Copil de la umbra gardului” inseamna „copil din flori”.Si cateva proverbe romanesti „tema pentru acasa” sa le traduci singur:
„Multe pana la rai, dar pana-n iad e numai un gard s-ala-i tot spart”.
„Barbatul fara nevasta e ca livada fara gard”.
„Averea-i gard de nuiele, saracia-i zid de piatra”.
„Omul batran şi nebun, leaga-l de gard si-i da fan”.
 

Foto – gard din profile WPC Bencomp

Speram ca ti-au placut modelele propuse de garduri realizate din profile WPC produse de BENCOMP SRL si ca ai ramas uimit in cate expresii este prezent cuvantul gard. Daca vrei sa afli mai multe despre utilizarile lemnului compozit (WPC) intra pe site-ul nostru www.wpcromania.ro si descopera cat de multe poti sa faci cu acest profil durabil, ecologic si versatil.

Ne poti contacta prin formularul de contact https://www.wpcromania.ro/contact.html sau ne poti trimite e-mail, mesaj WhatsApp, datele de contact (adrese de e-mail si numerele de telefon mobil) ale tuturor consilierilor nostri de vanzari sunt tot in sectiunea „Contact”.

Foarte multe imagini cu lucrari ale clientilor nostri gasesti – tot pentru inspiratie – pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti place ce gasesti acolo, da-ne Like si Share!

Alte articole