Lambriu exterior – 3 motive pentru utilizare plus 3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp

Aprilie 20, 2020

In cele ce urmează dorim să oferim câteva motive și argumente pentru alegerea, uneori dificilă, a materialului de utilizat la placarea suprafețelor clădirilor – fie că vorbim doar de un perete, de fațadă integrală - atât pentru clădiri rezidențiale cât și pentru clădiri industriale, magazii , săli de sport, etc. Ulterior, vom prezenta 3 soluții tehnice (modele de profile utilizate in principal ca lambriu exterior, dar nu numai) cu caracteristici si fotografii, aplicații și particularități.

 

3 motive pentru utilizare lambriu exterior din lemn compozit WPC


 

  1. Placarea cu lambriu exterior a clădirilor – modernă, surprinzătoare si ecologică


 

Fie ca vorbim de o clădire pe care o renovăm, sau de o clădire nouă, placarea cu lambriu exterior din lemn compozit WPC este o soluție modernă și surprinzătoare. Este modernă fiindcă lemnul compozit WPC reprezintă o soluție dată de tehnologia actuală. Este surprinzătoare pentru că aspectul elegant și căldura lemnului nu sunt știrbite de răceala si impersonalitatea plasticului din componenta materialului. Este ecologică pentru că in componenta lambriului exterior din lemn compozit intră materiale care in loc să polueze natura, încep o nouă viață: regranulat din HDPE provenit din deșeuri de plastic – in proporție de 30-40% si 50-60% făină de lemn provenită din prelucrarea industrială a lemnului. Restul materialelor sunt aditivi de omogenizare, anti-UV, de lubrifiere și pigmenți de culoare.


 


 

  1. Placarea cu lambriu exterior a clădirilor – atractivă, durabilă și versatilă


 

În ultimul deceniu placarea devine din ce în ce mai populară ca material pentru finisarea exterioară a pereților clădirilor sau ca paravan, fiind o alternativă la cărămidă sau alte materiale de finisare. Este important să alegeți un material care să fie atractiv și durabil, iar lemnul compozit WPC prezinta aceste caracteristici. Finisările diverse - lucios, periat, embosat – și gama de culori – maro închis (wenge), gri sau maro roșcat – sunt opțiunile ce pot fi alese in concordanta sau, dimpotrivă, in contrast cu restul culorilor clădirii. Durata medie de viață a lambriurilor exterioare confecționate din lemn compozit WPC este de 10 ani, cu excepția celor aditivate suplimentar, a căror garanție se prelungește corespunzător.

Versatilitatea este dată nu doar de tipurile de clădiri ce pot fi placate cu lambriu exterior din lemn compozit – spatii comerciale (restaurante, baruri, etc.), clădiri de birouri, case, spatii de producție, complexuri sportive, scoli, depozite și multe altele – dar și de faptul că panourile pot fi folosite și ca profil pentru acoperișuri (foișoare, pergole) sau ca profil de pardoseală.


 


 


 

  1. Placarea cu lambriu exterior a clădirilor – avantaje si beneficii


 

Între avantajele utilizării de lambriu exterior din lemn compozit unul principal îl reprezintă faptul că nu este necesară vopsirea sau tratarea placării. De asemenea, instalarea este una simplă, utilizând unelte standard, care se găsesc la îndemâna oricărui pasionat de DIY. Rezistența la putregai, despicare și deformare este una crescută, garanția acordată fiind de 5 ani. Garanția produselor se referă la faptul că pe durata acesteia, profilele de lemn compozit nu vor prezenta defecte in ceea ce privește calitatea execuției și a materialului. De asemenea, profilele nu vor suferi modificări structurale la acțiunea factorilor climatici ( radiații UV, umiditate atmosferica, diferențe de temperatură mai mici de 40 de grade față de temperatura de montaj). Durata estimată de viață este de 10 ani, timp in care, practic nu este nevoie de nici o intervenție din partea beneficiarului. Totuși, in timp, lambriul de lemn compozit WPC poate fi spălat cu jet de apa la presiune medie și un detergent diluat. Dacă apar pete de mucegai (datorate proastei ventilații), se poate folosi soluție diluata de clor activ. În cazul petelor de grăsime, se va folosi imediat un detergent degresant, iar dacă acestea persistă, se va folosi o perie metalică sau hârtie abrazivă. Nu se folosesc solvenți organici pentru curățarea scândurilor WPC.

Scândurile de lambriu WPC se pot și vopsi dacă sunt periate/ șlefuite în prealabil (nu se aplică vopseaua pe profile lucioase!). Faceți mai întâi o probă pe o suprafață mică, înainte de aplicarea vopselei pe toata suprafața!


 


 

Unul din beneficiile placării cu lambriuri din lemn compozit WPC îl reprezintă faptul că nu necesita competențe foarte specializate, fiind recomandat de arhitecți și constructori în gama noastră de culori, lățimi și finisaje pentru a se potrivi atât proiectelor contemporane, cât și tradiționale, pentru a crea fațade încântătoare si admirate ale clădirilor. Stabilitatea culorilor profilelor este un alt beneficiu, însă țineți cont de faptul că în primele două-șase luni de la montaj, în funcție de gradul de expunere solară, scandura se va deschide la culoare din cauza radiației solare, înainte sa ajungă la culoarea finala. Acesta e un fenomen natural care nu trebuie sa va îngrijoreze, fiind datorat ligninei din făina de lemn, constituentul principal al scândurii de WPC.

Caracteristicile mecanice superioare (rezistenta la încovoiere, umflarea grosimii după imersia in apă, sarcina la rupere, modulul de elasticitate) precum și rezistența la radiațiile UV sau protecția antifoc sunt superioare produselor ieftine de import si sunt certificate de Laboratorul de Produse polimerice și finisaje al INCD URBAN- INCERC Bucuresti.


 


 

3 modele de profile din lemn compozit WPC recomandate de Bencomp


 

  1. LAMBRIU L120x27 – pentru mai multe detalii click aici.


 

Este folosit ca lambriu exterior (placarea pereților clădirilor), dar și ca profil pentru acoperișuri (foișoare, pergole).

 

 

Culori disponibile: maro închis (wenge), maro roșcat, gri
Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)
Lungime profil: 3000 mm
Lățime profil: 152 mm
Lățime utilă profil: 120 mm
Grosime profil: 27 mm
Greutate specifică: 1,6 kg/m
Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat

 


 

  1. LAMBRIU L140x18 sau L140x18R (cu rizuri) – pentru mai multe detalii click aici


 

 

 

Acest lambriu are un mod de prindere nut feder, eliminând astfel spațiul dintre lamele. Poate fi folosit atât pentru decorarea pereților, tavanelor, acoperișurilor dar și ca scândura pentru gard. Acest profil poate fi, de asemenea, o soluție alternativa pentru cei care doresc o pardoseală din lemn compozit unitară (fără rosturi) deoarece poate fi folosit ca deck pentru trafic ușor (cu mențiunea că șina de susținere la acest profil trebuie poziționată la o distanță de cel mult 20 cm, clemele nefiind necesare). Lambriul (140 mm x 18 mm) este disponibil in 3 culori: gri, maro roșcat si wenge și poate avea aspect lucios, șlefuit sau embosat.


 

Culori disponibile : wenge (maro închis); maro roșcat; gri

Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 4000 mm

Lățime profil: 173 mm

Lățime utilă profil: 140 mm

Grosime profil: 18 mm

Greutate specifică: 1,85 kg/m

Finisaje disponibile: lucios, periat, embosat


 


 

  1. LAMBRIU L245x20 – pentru mai multe detalii click aici.


 

Lambriu din lemn compozit cu mare putere de acoperire.
Se poate folosi pentru acoperirea fațadelor clădirilor, acoperișuri pentru chioșcuri de grădina, realizarea paziilor.

Culori disponibile: wenge (maro închis), maro roșcat, gri

Material: Lemn compozit - WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 4000 mm

Lățime profil: 245mm

Lățime utilă profil: 245mm

Grosime profil: 20 mm

Greutate specifică: 3,23 Kg/m

Finisaje disponibile : lucios, periat, embosat


 


 

Sperăm că ți-am fost de folos in căutarea soluției pentru amenajarea casei tale. Dacă vrei să afli mai multe despre lemnul compozit și despre produsele Bencomp, vizitează site-ul nostru www.wpcromania.ro. Verifică in permanență rubrica de oferte aici și fii la curent cu ofertele noastre speciale, avem promoții in derulare.

Așteptăm sugestiile și întrebările tale la adresa: https://www.wpcromania.ro/contact.html completând formularul din partea de jos a paginii.

Alte articole