Bencomp SRL - premiul pentru cercetare și inovare în producția de profile din lemn compozit WPC

Martie 14, 2022

BENCOMP - Primul producător român de profile din lemn compozit destinate fabricării de terase exterioare, garduri, mobilier urban, placări clădiri etc. a fost premiat in cadrul celei de-a 6-a ediții a Galei Club Antreprenor, încununând astfel primii 10 ani de activitate in domeniul fabricării materialelor de construcții.

Devenită deja tradiție, Gala Club Antreprenor, ajunsă anul acesta la cea de-a VI-a ediție este organizată de portalul Club Antreprenor. Acesta își propune să premieze și să promoveze inițiativele antreprenoriale ale întreprinzătorilor români care reușesc să dezvolte afaceri de milioane sau zeci de milioane de euro, afaceri care aduc plusvaloare, contribuie la dezvoltarea comunităților locale prin angajări si taxe achitate, contribuind la creșterea economiei românești pe întreg lanțul de aprovizionare si desfacere. Premiul pentru cercetare si inovare in producție fost decernat companiei BENCOMP SRL, producător de profile de lemn compozit (WPC) in cadrul galei găzduită in Sala Panoramic a Hotelului Marshal Garden.

„Suntem recunoscători pentru premiul acordat si pentru încă o oportunitate de a prezenta public acest produs revoluționar si ecologic, încă prea puțin cunoscut in România. Pentru cei care nu știu, lemnul compozit, Wood Polymer Composite (WPC), este produs dintr-un amestec de faină de lemn si plastic, împreună cu o serie de aditivi (cum ar fi cel anti-UV sau anti-mucegai) si este utilizat pentru fabricarea de profile cu diverse forme, culori si aplicații: profile de pardoseală pentru amenajări de terase exterioare rezidențiale sau comerciale (baruri, restaurante), profile de pardoseală pentru amenajări in jurul piscinelor sau ștrandurilor, pentru alei pietonale sau pontoane, sau profile pentru garduri, balustrade, mobilier urban sau chiar foișoare si pergole. Produsul este unul ecologic pentru că înlocuiește produsele similare din lemn (având calități net superioare acestuia) si pentru că este realizat numai din faina de lemn ce provine din deșeuri lemnoase si plastic provenit din reciclarea deșeurilor de polietilenă de înalta densitate, care, altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi.” – a declarat Radu Andrei, Director Comercial BENCOMP Srl.

Despre BENCOMP SRL
Deținută de SC Bene International SRL ca acționar majoritar, Bencomp SRL are sediul social in Oșorhei, in județul Bihor. Fabrica este amplasata in Buzău, in zona industrială, unde se produc 11 tipuri diferite de profile de pardoseală, 4 de lambriu exterior, peste 15 profile de gard – scânduri, traverse, stâlpi etc., 3 tipuri de grinzi pentru pergolă si peste 20 de modele de accesorii pentru montajul acestor profile.
Compania a încheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 3.301.661 EUR, in creștere cu 50% fata de anul precedent si a avut un număr mediu de 55 de salariați.

Mai multe informații pe www.wpcromania.ro sau vanzari@wpcromania.ro

Alte articole