CARE ESTE LEGÃTURA DINTRE COVID 19 ŞI UN FOIŞOR DIN LEMN COMPOZIT WPC?

Iulie 16, 2020

7 tipuri de criză și cum să le depășești

 

De ce un foișor din lemn compozit te poate ajuta ?

 

Ȋn acest articol vei afla cǎ situaţia actualǎ, indusǎ de virusul ucigaş, nu a adus numai lucrurile rele pe care canalele de ştiri de orice fel le promoveazǎ, bazate pe atracţia noastrǎ înnǎscutǎ cǎtre combinaţia între senzaţional, macabru şi extrem. Vei afla cǎ lucrurile pot fi privite şi dintr-o altǎ perspectivǎ, şi anume de a transforma ameninţǎrile în oportunitǎţi. Vei afla cǎ în orice situaţie neplǎcutǎ, şi nu numai în cea legatǎ de COVID 19, este bine sǎ te focusezi pe ceea ce poţi schimba tu şi nu sǎ te lamentezi când ceilalţi (autoritǎţi, instituţii, parteneri etc) nu fac nimic... sau nu fac destul... sau nu iau mǎsurile care trebuie.

Vei afla care sunt şi cum poţi ieşi din cele 7 tipuri de crizǎ pe care le traversǎm la nivel personal ca urmare a crizei economice şi sociale pe care o trǎim.

Eşti ceea ce gândeşti şi ceea ce faci!

 

Un foișor din lemn compozit poate rezolva cele 7 tipuri de crizǎ prin care trecem acum

Am participat acum mai bine de o lunǎ la un webinar gratuit organizat de un psiholog (Pera Novacovici) şi de un marketer (Doru Pelivan). Iatǎ încǎ unul din multele beneficii ale acestei perioade: a crescut exponenţial numǎrul de activitǎţi online gratuite din care poţi învǎţa o mulţime de lucruri dintr-o multitudine de domenii!

Cei doi vorbeau despre faptul cǎ aceasta criza ne afecteazǎ, ca indivizi, pe toate planurile existenţei noastre în cele 7 direcţii descrise mai jos:

  • Criza de sǎnǎtate

  • Criza de relaţionare

  • Criza socialǎ

  • Criza psihologicǎ

  • Criza de identitate

  • Criza spiritualǎ

  • Criza de bani

 

Criza 1 - Criza de sǎnǎtate fizicǎ şi supravieţuire și foișorul din lemn compozit (WPC)
 

Teama și stresul sunt emoţii şi reacţii normale ale organismului pe care le experimentǎm destul de frecvent în diferite momente ale vieţii, de exemplu când ne întâlnim cu o situaţie necunoscutǎ sau de care depinde viitorul nostru (un interviu, un examen etc).

Ȋn situaţii de stres, în corpul uman se declanşeazǎ, ca rǎspuns, o reacţie automatǎ, primitivǎ de ”luptǎ sau fugi” care pregǎteşte organismul pentru a face faţǎ unor atacuri percepute, ameninţǎri sau pericole directe pentru supravieţuirea noastrǎ. O consecinţǎ a acestei reacţii este aceea cǎ, în sânge se elibereazǎ anumite substanţe precum adrenalinǎ, noradrenalinǎ şi cortizol. De asemenea, începând din acelaşi moment, activitatea sistemului digestiv, reproducǎtor, imunitar, repararea celulelor şi detoxifierea sunt suspendate.

Dacǎ aceste emoţii, fie ele pozitive sau negative, sunt de scurtǎ duratǎ, nu reprezintǎ o problemǎ de sǎnǎtate, ba chiar pot avea efecte benefice. Se spune cǎ pot îmbunǎtǎţi randamentul şi productivitatea.

Ȋnsǎ stresul indus de situaţia actualǎ de stare de urgenţǎ ce dureazǎ de mai bine de 45 de zile (faptul cǎ suntem practic blocaţi în casǎ) este un stres continuu, riscând sǎ devinǎ o stare patologicǎ, cu efecte negative asupra sistemului imunitar, metabolic şi cardiovascular.

Din pǎcate virusul va fi aici încǎ mult timp şi dupǎ starea de urgenţǎ şi nu vom putea sǎ ieşim din casǎ la fel ca înainte. Pe lângǎ stresul deja acumulat, mai existǎ şi lipsa de mişcare ce duce la dezechilibru hormonal, toxinele nu se elimina într-un ritm sǎnǎtos şi asta ne pune într-o stare de rǎu fizic şi emoţional. De aceea, mişcarea devine ESENŢIALÃ. Pe lângǎ antrenamente de gimnasticǎ, sǎrit coarda, flotǎri, sǎrituri, orice tip de mişcare ce se poate face în spaţii închise sau deschise devine esenţial pentru a putea sǎ ne fortificǎm corpul şi mintea în perioada ce urmeazǎ.

O activitate pe care o poţi face în aer liber care îţi ţine şi mintea ocupatǎ este sǎ construieşti un foişor de lemn compozit WPC în grǎdina ta.

Ştiai cǎ oamenii sunt mai fericiţi atunci când sunt ocupaţi? Asta îi ajutǎ sa rǎmânǎ optimişti.

Utilizeazǎ-ţi imaginaţia şi creazǎ orice design îţi doreşti şi pune în foişorul tǎu toate accesoriile şi mobilierul care sǎ îţi permitǎ sǎ petreci cât mai mult timp afarǎ, în aer liber, indiferent cǎ plouǎ sau cǎ este soare.

Practicǎ acolo exerciţii fizice ca sǎ te menţii în formǎ, relaxeazǎ-te sau petrece timp împreunǎ cu familia ta.

Profitǎ de extra-timpul pe care îl ai acum şi, în loc sǎ te plictiseşti în compania soţiei/soţului sau a copiilor, construieşte împreunǎ cu ei, foişorul pe care îl visezi. Este important sǎ treceţi împreunǎ prin aceastǎ situaţie implicându-vǎ într-un proiect de care vǎ veţi bucura împreunǎ la final.

 

 

Criza 2 - criza relațională și foișorul din lemn compozit (WPC)

 

Poate cǎ unul dintre cele mai resimţite efecte ale mǎsurilor luate în timpul situaţiei de urgenţǎ este acela de izolare, ca urmare a distanţǎrii sociale. Sau mai degrabǎ ar trebui sǎ-i spunem distanţare fizicǎ. Cea mai mare pedeapsǎ pentru o persoanǎ este izolarea, de asta s-a inventat puşcǎria. Suntem fiinţe sociale şi dacǎ existǎ probleme interioare nerezolvate sau probleme în relaţiile cu ceilalţi, ele vor fi accelerate şi amplificate în perioada ce vine.

 

Cu ce te poate ajuta sǎ depǎseşti aceastǎ crizǎ un foişor din lemn compozit?

Este simplu. Poate fi locul unde îţi stabileşti „biroul de acasǎ”. Stai în aer liber, respiri aer curat şi îţi rezolvi sarcinile de serviciu intrând în legǎturǎ cu colegii din echipa ta cu ajutorul Zoom, WhatsApp, Skype sau orice alt mijloc care te poate aduce aproape, pǎstrând fizic distanţa. Ȋn acelaşi mod poţi relaţiona cu rudele tale şi cu prietenii tǎi. E timpul sǎ îţi aduci aminte de cei cu care nu ai mai vorbit de multǎ vreme, pentru cǎ nu aveai timp... Acum ai!

Şi bineînţeles, poţi sǎ petreci timpul acolo cu familia, sǎ te joci cu copii. Ȋnvaţǎ-i jocurile copilǎriei tale: Piticot, Nu te supara frate, Scrabble, Marocco... Stai astfel în aer liber şi nu laşi plictiseala sǎ intre în familia ta!

 

 

Criza 3 - criza socială si foișorul din lemn compozit (WPC)

 

Ştim cǎ evenimentele live de orice naturǎ – sport, concerte, teatru etc – sunt suspendate pe termen nelimitat. De asemenea, nu mai putem participa la festivaluri, nunţi, mall-urile sunt închise, copii nu mai merg la şcoalǎ, totul este închis.

Abia acum am realizat cât de mult ne lipsesc lucrurile pe care le-am considerat fireşti şi implicite. Am realizat trǎind şi simţind profund ce ştiam doar din cǎrţi: cǎ interacţiunea umanǎ este unul dintre elementele care ne defineşte, ca specie.

]Vom aprecia mult mai mult timpul petrecut în aer liber şi vom învǎţa sǎ ne bucurǎm unii de alţii cu adevǎrat.

Pregǎteşte-te pentru momente de calitate petrecute afarǎ investind acum în produse româneşti pe care le poţi comanda pe internet, ca sǎ rǎmâi în siguranǎţa. Construieşte foişorul tǎu din lemn compozit WPC având timp acum sǎ te ocupi de amenajarea grǎdinii tale. Nu numai cǎ acest lucru va creşte valoarea proprietǎţii, dar o terasă şi un foişor pot extinde spațiul tǎu de locuit și oferi nenumărate prilejuri de distracție și relaxare.

Gândeşte-te cǎ aici îi poţi chema pe toţi cei care ţi-au lipsit şi poţi organiza petrecerea de revedere, atunci când criza şi toate restricţiile se vor fi sfârşit.

Şi, de ce nu, pânǎ atunci, foişorul poate deveni scena propriului tǎu concert pe care l-ai putea transmite prin streaming live pentru prieteni dându-le posibilitatea de a devenii fanii tǎi.

 

 

Criza 4 - criza psihologică si foișorul din lemn compozit (WPC)

Existǎ mai multe definiţii ale crizei psihologice. Una dintre ele mi s-a pǎrut cǎ descrie cel mai bine ce se întâmplǎ când ajungem sǎ trǎim o astfel de stare: criza este o percepţie sau o trǎire a unui eveniment sau a unei situaţii ca fiind intolerabil de dificilǎ şi care este peste puterea noastrǎ de gestionare. Şi ce altceva este situaţia generatǎ de COVID 19 dacǎ nu o situaţie intolerabil de dificilǎ pentru fiecare dintre noi?

Teama de ziua de mâine, nesiguranţa locului de muncǎ, imposibilitatea de a estima cât de mult va dura pânǎ economia se va relansa la ritmul de dinainte de crizǎ, creează stǎri de nervozitate, agitaţie, irascibilitate, panicǎ, fricǎ. Este important sǎ întelegem cum putem controla frica şi e important sǎ învǎţǎm cum putem controla gândurile şi emoţiile.

Foişorul este locul unde, stând în aer liber, poţi sǎ lucrezi cu tine ca sǎ ieşi din starea de panicǎ. Creierul oxigenat te va ajuta sǎ înlocuieşti gândurile negre cu un plan B, o noua ţintǎ, un nou proiect prin care sǎ îţi valorifici cunoştinţele şi abilitaţile, prin care sǎ îţi gǎseşti o nouǎ sursǎ de venituri.

Preia controlul asupra trǎirilor tale interioare. Poţi face asta ascultând muzica de relaxare în aer liber, sau practicând meditaţie şi mindfulness. Petrece timpul contemplând din foişorul tǎu florile sau pǎsǎrile care traverseazǎ spaţiul grǎdinii tale. Ai sǎ vezi cǎ, in acest fel, vei atenua oboseala psihicǎ, sentimentul de deznǎdejde, dificultatea de concentrare...

 

 

Criza 5 si 6 - criza de identitate, criza spirituala si foișorul din lemn compozit WPC

 

Criza de identitate reprezintǎ o perioadǎ de confuzie şi nesiguranţǎ pe care o persoanǎ o parcurge datorită schimbării obiectivelor preconizate sau rolului său în societate.

COVID 19 ne-a adus schimbǎri majore şi perspective stresante iar întrebarile pe care ni le punem tot mai des sunt: „care sunt valorile mele?”, „care este rolul meu în societate sau scopul în viaţa?”, „care sunt crezurile mele spirituale?” „am o viaţǎ spiritualǎ care sǎ îmi aducǎ linişte şi pace interioarǎ?”, „cine aş fi fǎrǎ job-ul meu?” „care sunt pasiunile mele şi cum aş putea sǎ le transpun într-o nouǎ activitate, într-un nou job?”

Din nou foişorul din lemn compozit este refugiul unde poţi sǎ te retragi şi sǎ îţi acorzi rǎbdare şi timp sǎ rǎspunzi la toate întrebǎrile. Profită de liniște, de aerul curat şi gândeşte-te cǎ pentru orice problemǎ existǎ o soluţie. Nu lǎsa panica sǎ te cuprindǎ, adunǎ în jurul tǎu pe cei dragi şi exploraţi împreunǎ oportunitaţile pe care le puteţi fructifica plecând de la punctele tari pe care le aveţi.

Foişorul va deveni – odată ce lucrurile vor intra pe o pantă pozitivă pentru tine – locul în care vei prefera sǎ petreci cea mai mare parte a timpului tau, indiferent cǎ va fi noul tǎu birou, fiindcǎ ţi-ai descoperit un hobby şi poţi lucra de acum înainte de acasǎ, fie cǎ va fi locul de integrare cu tine şi cu familia ta!

 

 

Criza 7 - criza de bani si foișorul din lemn compozit WPC

 

Traversǎm în acest moment o crizǎ economicǎ (nu una financiarǎ!). Banii nu mai circulǎ, pentru cǎ oamenii şi companiile au devenit mai atente cu cheltuielile şi cu investiţiile din cauza incertitudinii ce planeazǎ asupra viitorului. Felul în care ne vom cheltui banii se va schimba radical pentru cǎ se va schimba sistemul de valori dupǎ care trǎim.

Este util un management riguros al banilor familiei. Poate cǎ de acum înainte vom învǎţa sǎ ne monitorizǎm cheltuielile. Ce nu mǎsori, nu cunosti! Aflǎ unde se duc banii pe care-i câştigi şi vezi ce cheltuieli sunt necesare şi ce cheltuieli nu. Ȋncearcǎ sǎ construieşti un fond de rezervǎ, pe care sǎ îl constitui pe termen mediu şi lung, care sǎ îţi fie la dispoziţie în zile mai puţin favorabile, ca cele de astǎzi.

Investeşte acum, dacǎ ai planuri pentru aşa ceva. Nu amâna! Crizele reprezinta oportunitǎţi, cǎci în multe domenii (burse, imobiliare, crypto-monede, bunuri de folosinţǎ îndelungatǎ, amenajǎri) în aceastǎ perioadǎ preţurile au scǎzut.

Cumpǎrǎ lucruri de calitate, mai ales cele de folosinţǎ îndelungatǎ. Nu te uita la ce economiseşti pe moment alegând întotdeauna produsul cel mai ieftin. S-ar putea ca în timp, cheltuielile cu reparaţiile, întreţinerea, consumul energetic şi alte costuri asociate, sǎ ducǎ, în final, la un preţ total mai mare. Fǎrǎ sǎ luǎm în calcul bǎtaia de cap şi timpul pierdut pentru aceste acţiuni...

Investeşte acum într-un foişor de lemn compozit (WPC) pentru cǎ te vei bucura de el mulţi ani de acum încolo, având deja altǎ percepţie asupra timpului petrecut în aer liber şi asupra ideii de socializare. Motive sunt o mulţime:

 
  • Ai ACUM oferte speciale de preţ valabile pe timpul crizei;

  • Lemnul compozit este un material durabil, ecologic ce nu necesită vopsire și întreținere. Este suficientǎ spǎlarea cu jet de apǎ;

  • Foişorul este o structurǎ cu o largǎ varietate de utilizǎri, care se pot schimba de la zi la zi şi de la sezon la sezon, indiferent de localitatea în care locuieşti;

  • Ȋl vei utiliza pentru relaxare şi socializare – pe timpul verii foişorul va putea fi folosit ca o zonǎ umbroasǎ de servit bǎuturi şi relaxare, sau poate pentru citit şi stat de vorbǎ cu prietenii sau vecinii;

  • Poţi utiliza foişorul ca loc de gǎtit şi/sau pregǎtit grǎtarul;

  • Poţi realiza cele mai frumoase fotografii şi filmǎri în timpul petrecerilor în aer liber, unde foişorul va fi principalul loc de atracţie, poate chiar ringul de dans;

  • A fi deţinǎtorul unui foisor înseamnǎ a adǎuga distincţie unei curţi sau unei grǎdini. Aceste structuri pot fi amenajate sǎ acopere diverse stiluri, de la elegant la confortabil, și pot exprima caracterul personal al proprietarului.

  • Ȋţi poti folosi imaginaţia. Poţi construi foişorul în oricare din formele pe care le doreşti: rotund sau oval, pǎtrat sau dreptunghiular, hexagonal sau octogonal. De asemenea poţi opta sǎ construieşti un foişor modern sau rustic, cu grǎtar sau cu bucǎtarie de varǎ, închis sau deschis.

  • Un foișor poate avea multe utilizări practice. În timpul toamnei și al iernii, lemnul de foc poate fi depozitat în foișor pentru a se menține uscat. Sau îl poti folosi, de asemenea, ca spațiu de depozitare pentru scule, schiuri, și orice alte articole.

  • În timpul iernii foişorul poate fi închis cu sticlǎ sau cu materiale din plastic, în aşa fel încât sǎ poatǎ fi folosit pe tot parcursul anului. Se pot adǎuga câteva încǎlzitoare şi pǎturi şi locul devine ideal pentru conversaţia de dupǎ cinǎ şi un pahar de vin.

  • un foișor este o alegere excelentă pentru divertisment și socializare pe tot parcursul anului.

 

Aş încheia cu aceastǎ concluzie.

Orice crizǎ, oricât de mare ar fi, are efecte diferite pentru fiecare dintre noi în funcţie de cât suntem de pregatiţi în fiecare aspect al existenţei noastre.

Pânǎ la urmǎ, orice crizǎ marcheazǎ momentul începerii unor schimbǎri calitative şi a unor corecţii care se vor reflecta în economie, în sistemele din societate (sanitar, de învǎţǎmânt, politic, militar etc) şi în modul de a ne privi viaţa.

Este dificil sǎ apreciem acum efectele pe care le va aduce aceastǎ instabilitate accentuatǎ. Sunt vremuri de schimbǎri şi evoluţii de o amploare nemaiîntâlnitǎ pânǎ acum.

Reacţii ca teamǎ şi stresul major, izolare şi distanţare socialǎ, nesiguranţǎ, confuzie, lipsa predictibilitaţii, imposibilitatea participǎrii la evenimente sportive, culturale, sunt normale dar dacǎ ai capacitatea de a te adapta, de a fi inventiv şi de a cǎuta soluţii mai degrabǎ decât scuze, vei reuşi sǎ mergi mai departe!

Poate cǎ acesta este momentul de trezire. Nu renunţa!

Fragilitǎţii şi incertitudinii din situaţia actualǎ, Bencomp îi opune propunerea unui proiect durabil în care implici imaginaţia ta, visurile şi viziunea ta referitoare la amenajarea spaţiului tǎu intim de acasǎ, a grǎdinii tale, a locului unde îţi poti reîncǎrca energia pierdutǎ în afarǎ.

Profilele din lemn compozit (WPC) au durabilitate, flexibilitate, rezistenţǎ în timp, rezistenţǎ la deformare, la umezealǎ şi la radiaţii UV, zero costuri de întreţinere, se monteazǎ şi se curǎţǎ uşor, sunt ecologice şi reciclabile.

Acestea sunt caracteristici majore şi importante care pot aduce cǎtre tine liniştea şi siguranţa cǎ tu ai creat, alǎturi de o echipǎ prietenoasǎ, ceva dǎinuitor, trainic şi elegant.

Echipa Bencomp te aşteaptǎ cu un zâmbet (pe care îl vei simţi şi la telefon), cu dorinţa de a te ajuta, cu amabilitate, cu promptitudine, cu suport tehnic şi sfaturi competente.

Pentru mai multe informaţii legate de foişoarele de lemn compozit, de pardoseli pentru terase exterioare, de împrejmuri (garduri, balustrade), placǎri exterioare, mobilier urban sau avantajele utilizarii lemnului compozit WPC, vizitează site-ul nostru www.wpcromania.ro sau da click si solicita o oferta.

Noi ştim cǎ proiectul tǎu este important pentru tine. Venim cu energia noastrǎ sǎ sprijinim visul tǎu!

Alte articole