Pontoane plutitoare din lemn compozit de la Bencomp

Ianuarie 26, 2016
Fabricat din făină de lemn și deseuri de mase plastice, amestec stabilizat impotriva radiațiilor UV, a mucegaiurilor și insectelor, lemnul compozit produs de Bencomp la Buzău este ideal pentru construirea pontoanelor plutitoare. Lemnul compozit produs de Bencomp este un material deosebit de indicat pentru mediile umede și sărate, deoarece este imputrescibil și foarte rezistent la umiditate, și nu produce aschii, fiind foarte sigur și confortabil pentru mersul cu tălpile goale. Nu are nevoie de lac de protecție sau de produse similare. Durabilitatea sa face ca să nu fie nevoie de nicio altă întreținere structurală, decât curățarea cu jet puternic de apă.
Textura sa impiedică alunecarea, chiar dacă deck-ul este ud. Nu se fisurează și nu se deformează, având o mare durată de viață. Rețeta de fabricare îl face rezistent la atacul mediului marin sărat.
În privința structurii pontonului plutitor, este necesară conceperea unei structuri flotante adaptate, care să fie realizată de un profesionist, cu respectarea recomandărilor producatorului Bencomp referitoare la distanța dintre traverse, indiferent că acestea sunt din lemn sau din metal.
Aspectul și textura similare cu cele ale lemnului natur sunt completate de coloritul lamelor: maro inchis (wenge), maro roscat și gri.

Alte articole