Obiectiv istoric reabilitat cu lemn compozit produs de firma Bencomp

Februarie 02, 2016
La circa 5 kilometri de sudul unui mic oras din Oltenia, Corabia, se intinde cetatea Sucidava. Fiind unul dintre cele mai importante obiective istorice ale Oltului, cetatea sucilor a devenit cetate militara romana in vremea imparatului Aurelian si a fost rezidita in vremea lui Constantin cel Mare. Este un spatiu unde se contopesc peste cinci milenii de locuire, de la satul neolitic apartinand culturii Vadastra si pana in prezent.
De curand cetatea greu incercata de vremuri a capatat o noua infatisare prin intermediul finantarilor europene pentru reabilitarea patrimoniului national. Printre vestigiile de piatra si caramida, vechi de mii de ani, si-au gasit locul, multumita acestui proiect, alei pietonale pavate cu lemn compozit produs de Bencomp. Materialul nostru, datorita aspectului natural, se integreaza perfect in atmosfera locului. Grupurile de turisti sau copiii care vor veni in vizita "cu scoala" vor putea admira in voie vestigiile, calauziti fiind de lungile poteci serpuitoare si simtind sub talpi caldura lemnului. Si totusi pentru fabricarea acestui material nu s au taiat copaci. Astfel sprijinim actiunile pentru mentinerea unui mediu cat mai curat si o viata sanatoasa.
Daca specialistii nu au reusit sa stabileasca o formula pentru liantul cu proprietati fantastice, din componenta zidurilor , despre alcatuirea materialului nostru este foarte usor sa va vorbim caci pentru a obtine lemnul compozit Bencomp se recicleaza deseuri lemnoase si de mase plastice. Nu va putem garanta aceeasi durabilitate insa va asiguram o perioada de minim 15 ani sub actiunea intemperiilor.
Din ce in ce mai mult, lemnul compozit este folosit in amenajarea spatiilor exterioare atat de interes public cat si casnic, oferind solutii la indemana pentru orice proiect.
Suntem mandri sa adaugam in palmaresul nostru si aceasta renovare din cadrul cetatii Sucidava, pe langa sutele de proiecte in spatele carora se afla firma Bencomp!

Alte articole