O alternativă modernă la gardurile clasice din lemn - Model gard “Robust” din profile wpc

Iunie 21, 2018
Tot mai multi oameni cauta solutii personalizate de îngradire a spatiului de locuit. Avand în vedere ca rolul practic al gardurilor este dublat de cel decorativ, este firesc ca acestea sa se potriveasca perfect cu arhitectura casei si specificul gradinii.
Locul lemnului este luat treptat de alte materiale moderne, precum wpc-ul (lemn compozit).
Gardul Robust, din profile wpc Bencomp, este alegere perfecta daca principala nevoie a proprietarilor este asigurarea intimitatii, durabilitatea si designul modern.
Acest tip de gard se monteaza pe structura metalica. Alinierea stalpilor metalici de 80x80 sau 100x100 se face cu prindere in beton de aproximativ 600 mm, urmata de croirea unu cadru intre stalpii aliniati, cu prinderi la distanta de aproximativ 600-700 mm pentru un profil de 2 m lungime.
Pasul imediat urmator este grunduirea si vopsirea structurii metalice si totodata uscarea acestea pentru a evita eventuala patare a profilelor de wpc.
Dupa pregatirea cadrului se incepe placarea cu profile de wpc de 140x21 sau 100x20 (recomandat) prin taierea la dimensiunea dorita. Montajul se incepe din partea de sus a gardului pentru mentinerea unei linii cat mai drepte a acestuia, iar prinderea profilelor de wpc pe structura metalica se face prin introducerea autoforantului 35x3 mm in orificiile clemelor furnizate de noi, in functie de modelul ales. Clemele sunt elemente care au rolul de a mentine o anumita distanta intre profile.
Dupa terminarea primului panou de gard, se intinde o ata pe lungimea gardului in partea de sus, ca ghidaj, pentru un nivel drept al celorlalte panouri.
Pentru a afla o estimare de pret a unui astfel de panou nu trebuie decat sa ne transmiteti lungimea si latimea dorite plus varianta de finisare si noi vom reveni in maxim 24 ore cu calculatia solicitata.

Alte articole