Durata de viata si garantia unui produs – cunosti diferenta dintre cele doua?

Decembrie 14, 2020

Foto – garduri realizate din profile WPC Bencomp
 

M-am hotarat sa scriu acest articol pentru ca am observat o confuzie frecvent intalnita inca la multi consumatori romani, si anume confuzia intre garantia si durata de viata a produsului. Este bine ca aceasta diferenta sa fie clara, mai ales pentru bunurile de folosinta indelungata.

Bencomp ofera pentru profilele WPC (lemn compozit) utilizate pentru confectionarea de pardoseli pentru terase exterioare, garduri, lambriuri, pontoane, alei pietonale in parcuri, piste de joaca, mobilier urban (si multe alte aplicatii !) o garantie de pana la 5 ani, in conditiile in care garantia legala este de doar 2 ani. Cu toate acestea am intalnit de multe ori comentarii de genul “doar pentru 5 ani nu merita sa cumpar produsul…”. Nu foarte putina lume crede ca odata cu expirarea perioadei de garantie produsul nu mai poate fi folosit. Este o convingere gresita, pe care o vom “demonta” in cele ce urmeaza.


Foto – terasa realizata din profile WPC Bencomp
 

Conform definitiei din Legea nr. 449/2003, actualizata in in 21.12.2008, "garanţia este orice angajament asumat de vânzător sau producător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă".

In Certificatul de garantie emis de BENCOMP SRL si transmis odata cu celelalte documente ale livrarii (factura, aviz de insotire, instructiuni de montaj etc) se stipuleaza foarte clar: "Profilele din lemn compozit furnizate de SC Bencomp SRL cu factura nr….. sunt garantate 5 ani de la data facturarii, in conditiile respectarii integrale a instructiunilor de montaj si exploatare atasate".

Garantia produsului se refera la faptul ca pe durata acesteia (a garantiei), profilele din lemn compozit furnizate nu vor prezenta defecte in ceea ce priveste calitatea executiei si a materialului si nu vor suferi modificari structurale la actiunea factorilor climatici (radiatii UV, umiditate atmosferica, diferente de temperatura mai mici de 40 de grade Celsius fata de temperatura de montaj).

In cazul aparitiei unei defectiuni in perioada de garantie (rupere, fisurare, crapare), garantia producatorului se refera exclusiv la inlocuirea profilelor defecte.


Foto – gard realizat din profile WPC Bencomp
 

In ceea ce priveste durata medie de utilizare, aceasta este, conform aceleiasi Legi nr. 449/2003 “intervalul de timp, stabilit în documente tehnice normative sau declarat de către producător ori convenit între părţi, în cadrul căruia produsele de folosinţă îndelungată trebuie să îşi menţină caracteristicile funcţionale, dacă au fost respectate condiţiile de transport, manipulare, depozitare şi exploatare.

Cu alte cuvinte, durata medie de utilizare reprezinta perioada de timp in care produsul poate fi utilizat. Profilele din lemn compozit (WPC) produse de BENCOMP au o durata medie de viata de 10 ani, iar cele aditivate suplimentar au o crestere corespunzatoare a acestei durate, ce poate ajunge pana la 25 de ani.

De ce poate BENCOMP sa ofere acesta perioada mare de garantie si durata medie de utilizare? Pentru ca foloseste cele mai bune materii prime si aditivi si tine sub control intreg procesul de fabricatie, de la amestecul de materii prime si materiale, la procesul tehnologic de fabricare a granulelor WPC si apoi la procesul tehnologic de extrudare a profilelor din lemn compozit. In acest fel, folosind profile WPC produse de BENCOMP SRL, vei avea urmatoarele beneficii:
1. rezistență crescută la umiditate;
2. rezistență crescută la radiaţii ultraviolete;
3. rezistență crescută la mucegaiuri, insecte;
4. rezistenta crescuta la variatii mari de temperatura (iarna vs vara);
5. usurinta in montaj;
6. costuri aproape zero de intretinere;
7. nu necesita vopsire sau lacuire;
8. un produs ecologic, obtinut din deseuri de lemn si deseuri de HDPE;
9. aspect asemanator cu lemnul avand durabilitate mai mare.


Foto – terasa realizata din profile WPC
 

Daca vrei sa afli mai multe despre lemnul compozit click AICI si descopera cat de multe poti sa faci cu acest profil durabil, ecologic si versatil.

Ne poti contacta prin formularul de contact sau ne poti trimite e-mail, mesaj WhatsApp, datele de contact (adrese de e-mail si numerele de telefon mobil) ale tuturor consilierilor nostri de vanzari sunt tot in sectiunea „Contact”.

Foarte multe imagini cu lucrari ale clientilor nostri gasesti – tot pentru inspiratie – pe pagina noastra de Facebook. Daca iti place ce gasesti acolo, da-ne Like si Share!

Alte articole